Раница за първи клас и една история на първокласник

0

Сигурни сме, че не си предполагал, че има толкова голям избор от раници, нали? Не се притеснявай, ние сме събрали цялата информация, от която имаш нужда за избора на ученическа раница за първи клас. Първо, обаче, нека ти разкажа за моя първи ден в училище.

Първият учебен ден минава, подаряваме цветя, запознавам се с всички мои съученици. Аз се чувствам като най-готиното и модерно дете на света с новата ми раница, за която се бях молил на майка ми поне 3 седмици. 

На следващия ден баща ми ме кара на училище. Слизам от колата, слагам раницата и усещам, че нещо не е наред. Това нещо беше по-голямо от мен! Махах за чао на баща ми и имах чувството, че след 3 секунди ще съм на земята.

Стискам зъби, вървя по коридора и се клатушкам като пингвин, а презрамките ми не спират да се изхлузват. Докато стигна до класната стая, раницата буквално се влачеше по земята. Опитвам се да я вдигам (все пак съм обещал да я пазя), залитам и се блъскам в други деца. Беше катастрофа.

раница-за-първи-клас

Най-гадната част беше след последния час. Казаха ни да си съберем нещата в раниците и да отидем към двора. Всички викаха и да тичаха към двора, но в момента който се опитах да набера скорост, ми беше ясно че няма да стане. Раницата беше същинска котва, дори не знам как изобщо стигнах до двора. 

Поуката от тази история? Ученическата раница си е важно нещо. Тя може да направи ходенето на училище по-забавно или по-тежко (и то буквално). Твърде малка или голяма раница може да е неудобна за детето, особено ако я носи дълго време. 

Най-важното, което трябва да проучите при избор на ученическа раница е: 

 • Размер – важно е раницата да не е твърде голяма, нито твърде малка. Изберете ученическа раница, която е подходяща за пропорциите на тялото – важно е да не е по-широка от раменете на детето и да не пада под кръста му. 

Въпреки че сме свикнали да се ориентираме за големината на ученическата раница по литри, съветваме ви да обърнете внимание на размерите на раницата за първи клас. Когато говорим за раница за малко дете, височината и ширината на раницата ще ви даде повече информация дали ще бъде удобна за носене.

 • Отделения – за някои деца е по-удобно да имат едно голямо отделение, в което да лесно да виждат всички учебници. Други предпочитат повече джобове и отделения, за да подредят всички учебници и принадлежности по техен избор. 
 • Важно е раницата да бъде с подсилен гръб. Всички ученически раници Coolpack са с удобни гърбове от дишаща материя, за да не запарва гърба на детето по време на носене.

Coolpack е една от най-известните марки раници, особено предпочитани за деца първи клас. Тук може да намерите списък на моделите,които ние препоръчваме, нареден от най-малкия размер към най-големия. 

 • Joy S
 • Jerry
 • Turtle
 • Jimmy LED
 • Spiner Termic 
 • Base
 • Pick 
 • Compact

Не забравяй и че към всяка раница ще откриеш всички нужни ученически аксесоари в същия дизайн. Открий перфектната раница за твоето дете онлайн или в Lumar The Mall!