Да намериш подходящата ученическа раница – мисията възможна!

0

Без съмнение всяко дете обича своята раница. Ученическата раница бързо се превръща във верен спътник, носещ всички учебници, принадлежности и често – някое скрито съкровище. 

 

 

 

Именно това прави изборът на подходящата ученическа раница изключително важен. За да сте сигурни, че сте избрали удобна раница, е важно да обърнете внимание на няколко важни фактора.

Изберете подходящ размер за височината на вашето дете

Важно е да съобразите размера на раницата с ръста на вашето дете. Прекалено голяма раница, няма да бъде удобна за носене и може да натовари гръбнака на детето. Подходящ вариант са регулируемите според височината раници на Coolpack от модел Turtle. По този начин раницата следва височината на детето и може да се адаптира спрямо неговия растеж. На гърба има отбелязани размери, според които лесно да фиксирате гърба според височината на детето. 

Ученическа раница Cool Pack Turtle с 3-точкови регулируеми презрамки

Олекотена раница с подплатен гръб и презрамки

За да избегнете излишното натоварване, е важно теглото на раницата да бъде съобразена с детето. Най-добрият вариант са олекотени раници – всеки грам надолу от тежестта на раницата е в помощ на децата. Някои раници са с подплата от пяна, за да са едновременно удобни и възможно най-леки. 

Подплатеният гръб и презрамки са изключително важни, тъй като от тях зависи удобството при носене. Бонус точки печелят раниците със система Air Flow Max – те не само са удобни за носене, но предотвратяват запарването и изпотяването, когато са на гърба на детето. 

Отделения и джобове 

Изберете кой вид раница ще бъде най-удобна за вашето дете – твърда раница тип кутия, мека или нещо по средата. Всеки тип раница или своите предимства при носене и организиране на учебниците и пособия. Важно е в раницата да има малък джоб за по-дребни вещи, място за кутия с храна както и страничен джоб за бутилка. Някои раници имат термо джоб или включен термо несесер.

 

 

 

Съвети за носене

Както когато вие носите по-тежки предмети по-близо до тялото, за да избегнете риск от контузии, така и най-тежките учебници и пособия трябва да са най-близо до гърба на раницата. Ако по-тежките учебници са по-близо до предната част от раницата, раницата ще бъде по-трудна за носене и може да претовари гърба на детето. 

Не оставяйте детето да носи раницата за повече от 30 минути. Ако се налага по-дълго пътуване до училище, по възможност правете почивки.

За да поддържате раницата си в най-добро състояние, не я закачайте да виси на дръжката за дълъг период от време. Дръжката е предназначена главно за носене в ръка.

А ако имате нужда от съвет или консултация, за да намерите подходящата раница – заповядайте в Lumar+ или се свържете с нас! Ще се радваме да ви помогнем!